ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ
6 Αγκινάρες με τα κοτσάνια τους
2 Πατάτες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
1 Μεγάλο καρότο, κομμένο σε ροδέλες
250 γρ. Αρακά
5 Κρεμμυδάκια φρέσκα
1 Κρεμμύδι ξερό μέτριο, τριμμένο στο τρίφτη
1 Σκελίδα σκόρδο , τριμμένη στο ψιλό του τρίφτη
1 Κύβο κότας
Μισό ματσάκι Άνηθο
Μισό φλιτζάνι Λάδι
Αλάτι ,Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπόλ νερό με χυμό από μισό λεμόνι.Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε στο νερό,καθαρίζουμε και κόβουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Αν βάλετε κατεψυγμένο αρακά ,βάλτε τον σε ένα μπόλ και ρίξτε του βραστό νερό.Αφήστε τον δέκα λεπτά και σουρώστε.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ
6 Αγκινάρες με τα κοτσάνια τους
2 Πατάτες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
1 Μεγάλο καρότο, κομμένο σε ροδέλες
250 γρ. Αρακά
5 Κρεμμυδάκια φρέσκα
1 Κρεμμύδι ξερό μέτριο, τριμμένο στο τρίφτη
1 Σκελίδα σκόρδο , τριμμένη στο ψιλό του τρίφτη
1 Κύβο κότας
Μισό ματσάκι Άνηθο
Μισό φλιτζάνι Λάδι
Αλάτι ,Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπόλ νερό με χυμό από μισό λεμόνι.Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε στο νερό,καθαρίζουμε και κόβουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Αν βάλετε κατεψυγμένο αρακά ,βάλτε τον σε ένα μπόλ και ρίξτε του βραστό νερό.Αφήστε τον δέκα λεπτά και σουρώστε.
Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια ,τις πατάτες και τα καρότα.Τα μαραίνουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.Ρίχνουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό,τον κύβο,το σκόρδο,τον άνηθο,αλάτι και πιπέρι,ανακατεύουμε και βάζουμε από πάνω τις αγκινάρες και τα κοτσανάκια τους.Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και βράζουμε για μισή ώρα σε μέτρια φωτιά,ελέγχοντας στο ενδιάμεσο μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε νερό. Ρίχνουμε και τον αρακά ,βράζουμε άλλα 10 λεπτά και κατεβάζουμε από την φωτιά.Δοκιμάστε το φαγητό για να δείτε αν είναι καλό στο βράσιμο και στο αλάτι,αυτό είναι κανόνας για όλα τα φαγητά ,έτσι σιγουρεύουμε το τέλειο αποτέλεσμα.