Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΚΟΥΚΙΑ ΞΕΡΑ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ

                                                  ΚΟΥΚΙΑ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ





ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ

250 γρ. Κουκιά
1 Κρεμμύδι  μέτριο τριμμένο
1 Σκελίδα Σκόρδο τριμμένη στο ψιλό του τρίφτη
1 Κουταλάκι Ρίγανη
1 Κύβο κότας
Αλάτι ,Πιπέρι
Λάδι  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουσκεύουμε τα κουκιά από το προηγούμενο βράδυ.  
Με .ένα μαχαίρι κόβουμε τη μία άκρη ,από το τσόφλι και τα βάζουμε να βράσουν για 5 λεπτά.Πετάμε το πρώτο νερό και ξαναβάζουμε νερό ,να τα καλύπτει  .Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.Αν τα βάλετε σε χύτρα ,θέλουν 15 με 20 λεπτά .Όσο βράζουν τα κουκιά ,ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι ελαφρά,προσθέτουμε το σκόρδο ,1 ποτήρι ζεστό νερό,τον κύβο,τη ρίγανη.Αφού βράσουν τα κουκιά,τα παίρνουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε στο κρεμμύδι, προσθέτουμε αλάτι ,πιπέρι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.      


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου