Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ

                                                   ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ



ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα

1/2  Κιλό Σαλιγκάρια
2   Μεγάλες Ντομάτες,τριμμένες στο τρίφτη
1   Μεγάλο  Κρεμμύδι,τριμμένο στο τρίφτη
5  Σκελίδες  Σκόρδο
1  Φύλο Δάφνης
1/2 Φλιτζάνι  Κρασί
1/2  Φλιτζάνι Λάδι
Αλάτι,Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα σαλιγκάρια,τρίβοντας τα μεταξύ τους σε τρεχούμενο νερό.Τα βάζουμε σε μια λεκάνη ,τα ραντίζουμε με αλεύρι,τα σκεπάζουμε με ένα σουρωτήρι να παίρνουν αέρα  και τα αφήνουμε όλη νύχτα .Την άλλη ημέρα τα πλένουμε πάλι καλά με τον ίδιο τρόπο,τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ένα δάχτυλο  νερό και βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά να πάρουν βράση ,μόλις αρχίζουν να βράζουν δυναμώνουμε τη φωτιά και τα βράζουμε 10 λεπτά

Τα σουρώνουμε ,τα ξεπλένουμε και με ένα μυτερό μαχαίρι χώνοντας τη μύτη του στο πάνω μέρος του κελύφους τους, το αφαιρούμε.Αυτό τα κάνουμε για να βγαίνουν πιο εύκολα στο φάγωμα .
Καθαρίζοντας τα ,τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη με νερό,αφού τελειώσουμε με όλα τα ξεπλένουμε 2-3 νερά για να φύγουν τυχόν θρύψαλα από το  κέλυφος .Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι .
Μαραίνουμε το   κρεμμύδι στο λάδι σε μέτρια   φωτιά για 5 λεπτά,ρίχνουμε τα σαλιγκάρια ανακατεύουμε 2-3 φορές και σβήνουμε με το κρασί.Αφήνουμε να εξατμισθεί κατά το ήμισυ και ρίχνουμε τη ντομάτα, τα  σκόρδα,τη δάφνη ,αλάτι,πιπέρι,ανακατεύουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά χωρίς να προσθέσουμε νερό για 20 λεπτά .Ελέγχουμε και αν χρειάζεται νερό,προσθέτουμε  1 ποτήρι ζεστό.Τα αφήνουμε να βράσουν συνολικά 1 ώρα ,μένοντας με τη σάλτσα τους χωρίς πολλά ζουμιά  .