Κυριακή 19 Απριλίου 2015

ΣΑΛΑΤΑ ΧΩΡΙΆΤΙΚΗ ΜΕ ΚΑΠΑΡΗ Ή GREEK SALAD

                                           ΣΑΛΑΤΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ


ΥΛΙΚΑ

Ντομάτες
Πιπεριά
Κρεμμύδι
Κάπαρη
Φέτα
Ρίγανη
Λάδι,Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τη ντομάτα σε κομμάτια ,το κρεμμύδι σε ροδέλες,τη πιπεριά σε μπαστουνάκια.Τα βάζουμε στο πιάτο με τη σειρά που τα κόψαμε ,Προσθέτουμε αλάτι,βάζουμε από πάνω τη φέτα ,τη κάπαρη ,λάδι και τέλος πασπαλίζουμε μπόλικη ρίγανη.Αν δεν μας αρέσει η φέτα βάζουμε ένα λευκό τυρί ,ότι μας αρέσει.

ΑΡΝΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

                                            ΑΡΝΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ



ΥΛΙΚΑ

1 Κιλό Αρνί, κομμένο σε μέτριες  μερίδες(μπούτι ή σπάλα )
1 Κρεμμύδι ξερό ,τριμμένο στο τρίφτη
2 Σκελίδες Σκόρδο ,σπασμένες
1 Φλιτζάνι Κρασί,άσπρο
2 Ντομάτες ,τριμμένες στο τρίφτη
 Από μία πρέζα, Κανέλα,Γαρύφαλλο,Μοσχοκάρυδο
1/4 του φλιτζανιού Λάδι
Αλάτι,Πιπέρι
Μακαρόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας καλά ,να ροδίσει .Το βάζουμε στην άκρη της κατσαρόλας και ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί ,για 2-3 λεπτά.Σβήνουμε με το κρασί,το αφήνουμε να εξατμισθεί κατά το ήμισυ και ρίχνουμε τη ντομάτα,το σκόρδο,τα μπαχαρικά,αλάτι,πιπέρι και ανακατεύουμε κουνώντας τη κατσαρόλα.Αφήνουμε 5 λεπτά να βράσει και ρίχνουμε ζεστό νερό, να καλύψει το κρέας κατά το ήμισυ.Το βράζουμε περίπου μία ώρα ,το δοκιμάζουμε  και αν χρειάζεται συνεχίζουμε το βράσιμο.Αν το βράσετε σε χύτρα θέλει 20 λεπτά βράσιμο.Δοκιμάζουμε τη σάλτσα για να δούμε το αλάτι και αν έχει δέσει.
Βράζουμε τα μακαρόνια 9 με 10 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό.Σουρώνουμε ,τα βάζουμε στη κατσαρόλα και τους ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο,ανακατεύουμε.