Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΑΦΡΑΤΑ

                                          ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ



ΥΛΙΚΑ

Καλαμαράκια
Αλεύρι
Λάδι Φυτικό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια από τα εντόσθια τους ,τα κόβουμε με ένα ψαλίδι σε ροδέλες ,φάρδους 2 δαχτύλων .Τα αλατίζουμε.Τα αλευρώνουμε καλά μέσα σε ένα βαθύ πιάτο και βάζοντας λίγα -λίγα μέσα στις δύο χούφτες μας, τα τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι .Τα βάζουμε απλωμένα πάνω σε ένα χαρτί ή πιατέλα.Ζεσταίνουμε το λάδι σε πολύ δυνατή φωτιά  και ρίχνουμε ,λίγα -λίγα τα καλαμαράκια για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού.Τα ανακατεύουμε με τρυπητή κουτάλα 2-3 φορές μέχρι να ροδοκοκκινήσουν και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Το μυστικό για να γίνουν τα καλαμαράκια αφράτα είναι το πολύ καυτό λάδι .Θα πρέπει να τα τηγανίσουμε σε κατσαρολάκι για να είναι μπόλικο το λάδι.   

ΤΟΣΤ ΤΗΓΑΝΗΤΆ ΠΟΥ ΞΕΤΡΕΛΑΊΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ

                                             ΤΟΣΤ ΤΗΓΑΝΗΤΆ


ΥΛΙΚΑ 2 άτομα

8 Φέτες ,Ψωμί του τοστ
4 Φέτες, Ζαμπόν ή Γαλοπούλα
4 Φέτες ,Τυρί για τοστ
4 Κουταλιές Κέτσαπ
4 Αυγά,χτυπημένα
Λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Απλώνουμε στις 4 φέτες του ψωμιού τη κέτσαπ ,προσθέτουμε το τυρί,το ζαμπόν και σκεπάζουμε με τις άλλες 4 φέτες ψωμιού.Κόβουμε τα τοστ στη μέση σε τρίγωνα και τα βουτάμε στο χτυπημένο αυγό από όλες τις πλευρές, να πάει παντού το αυγό.Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν από όλες τις πλευρές. Τα βάζουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί.




ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ ΣΕ 30 ΛΕΠΤΑ

                                                           ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ



ΥΛΙΚΑ

1 Λάχανο μικρό ή 1/2 μεγάλο,χονδροκομμένο
80 γρ. ρύζι
1 Μεγάλο Κρεμμύδι ξερό, τριμμένο στο τρίφτη
4 Κρεμμυδάκια φρέσκα,μέτρια κομμένα
4 Κουταλιές της σούπας , Μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 Κουταλιές της σούπας ,Άνηθο ψιλοκομμένο
1 Σκελίδα Σκόρδο ,τριμμένη στο ψιλό του τρίφτη
1 Κύβο κοτόπουλου,διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι  ζεστό νερό
1/2 Φλιτζάνι Λάδι
Αλάτι,Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Πλένουμε το ρύζι 3-4 νερά,να βγάλει το πολύ άμυλο. Ζεσταίνουμε το λάδι και σε μέτρια φωτιά μαραίνουμε πρώτα τα κρεμμύδια για 3 λεπτά, κατόπιν ρίχνουμε το ρύζι , ανακατεύουμε  2-3 φορές  και ρίχνουμε το λάχανο,και τα μυρωδικά .Τα μαραίνουμε 3-4 λεπτά ανακατεύοντας και προσθέτουμε το σκόρδο,το κύβο,2 φλιτζάνια ζεστό νερό,αλάτι,πιπέρι.Βράζουμε για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας ,ελέγχοντας ενδιάμεσα αν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό και  για να ανακατέψουμε το φαγητό.Δοκιμάζουμε στα 30 λεπτά αν έβρασε και το αλάτι.