ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ
Μισό Στήθος κοτόπουλου , κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
500 γρ, Πιπεριές πράσινες, κομμένες σε μέτρια κομματάκια
3 Κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα μέτρια
1 Σκελίδα Σκόρδο. κομμένο σε φετούλες
5 Κουταλιές Ελαιόλαδο
5 Κουταλιές Σησαμέλαιο ,αν δεν έχετε βάλτε άλλο σπορέλαιο
2 Κουταλιές Ξύδι
4 Κουταλιές Σόγια σος
Αλάτι -Πιπέρι ( Αλάτι όχι πολύ γιατί η σόγια είναι αλμυρή )
ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
1 Αυγό
2 Γεμάτες Κουταλιές Αλεύρι
Αλάτι - Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το αυγό και προσθέτουμε το αλεύρι,αλάτι ,πιπέρι. Ανακατεύουμε να γίνει παχύρρευστος χυλός .Ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι για να καλυφθεί .Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι τα λάδια ,ρίχνουμε το κοτόπουλο ,κομματάκι -κομματάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο για να μη μας αρπάξει το κουρκούτι.Σε 5 λεπτά το γυρνάμε και από την άλλη ,το τηγανίζουμε μέχρι να φαίνεται ροδοψημένο από όλες τις μεριές .Το αφαιρούμε από το τηγάνι ,δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τις πιπεριές .Ανακατεύουμε κατά διαστήματα ,μόλις μισομαραθούνε ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο .Ψήνουμε γύρω στα 5 λεπτά , και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο.ανακατεύουμε και σβήνουμε με το ξύδι ,αφήνουμε λίγο να εξατμισθεί ,κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη σόγια σος .Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και σερβίρουμε.
Συνοδεύετε με τυρί φέτα του πάει πολύ ή ότι άλλο τυρί σας αρέσει.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ
Μισό Στήθος κοτόπουλου , κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
500 γρ, Πιπεριές πράσινες, κομμένες σε μέτρια κομματάκια
3 Κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα μέτρια
1 Σκελίδα Σκόρδο. κομμένο σε φετούλες
5 Κουταλιές Ελαιόλαδο
5 Κουταλιές Σησαμέλαιο ,αν δεν έχετε βάλτε άλλο σπορέλαιο
2 Κουταλιές Ξύδι
4 Κουταλιές Σόγια σος
Αλάτι -Πιπέρι ( Αλάτι όχι πολύ γιατί η σόγια είναι αλμυρή )
ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
1 Αυγό
2 Γεμάτες Κουταλιές Αλεύρι
Αλάτι - Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το αυγό και προσθέτουμε το αλεύρι,αλάτι ,πιπέρι. Ανακατεύουμε να γίνει παχύρρευστος χυλός .Ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι για να καλυφθεί .Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι τα λάδια ,ρίχνουμε το κοτόπουλο ,κομματάκι -κομματάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο για να μη μας αρπάξει το κουρκούτι.Σε 5 λεπτά το γυρνάμε και από την άλλη ,το τηγανίζουμε μέχρι να φαίνεται ροδοψημένο από όλες τις μεριές .Το αφαιρούμε από το τηγάνι ,δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τις πιπεριές .Ανακατεύουμε κατά διαστήματα ,μόλις μισομαραθούνε ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο .Ψήνουμε γύρω στα 5 λεπτά , και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο.ανακατεύουμε και σβήνουμε με το ξύδι ,αφήνουμε λίγο να εξατμισθεί ,κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη σόγια σος .Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και σερβίρουμε.
Συνοδεύετε με τυρί φέτα του πάει πολύ ή ότι άλλο τυρί σας αρέσει.