ΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό Αλεύρι
2 1/2 Φλιτζάνια Λάδι
2 Φλιτζάνια Ζάχαρη
1/2 Φλιτζάνι Κανελόζουμο (Βράζουμε 2 ξύλα κανέλας με ένα φλιτζάνι νερό για 5 λεπτά )
1/2 Φλιτζάνι χυμό Πορτοκαλιού
Από 1/2 Λεμόνι το χυμό
1/4 του Φλιτζανιού Τσίπουρο ή Κονιάκ ή Τσικουδιά
2 Κουταλάκια του γλυκού Μπέικιν
80 γρ. Σταφίδες Μαύρες
1 Κουταλάκι του γλυκού Σόδα
2 φλιτζάνια Σουσάμι για την επικάλυψη των κουλουριών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη 5 λεπτά στο μίξερ, να λιώσει η ζάχαρη,κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν,ρίχνουμε και τις σταφίδες και ανακατεύουμε να πάνε παντού. Διαλύουμε τη σόδα στους χυμούς και τη ρίχνουμε στο λάδι ,προσθέτουμε το κανελόζουμο ,και το τσίπουρο .Κάνουμε μια λακκούβα στο αλεύρι και ρίχνουμε τα υγρά,ανακατεύουμε με ένα κουτάλι παίρνοντας αλεύρι μέχρι να ενσωματωθούν .Όταν δεν ανακατεύετε πια με το κουτάλι ,ζυμώνουμε απαλά με το χέρι μας.Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και λαδερή ,δεν θέλει πολύ ζύμωμα .Κάνουμε ένα κορδόνι και αν δεν διαλύετε, το ζυμάρι μας είναι έτοιμο ,αν διαλύετε προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.Προσοχή ,όχι πολύ .
Στρώνουμε τις λαμαρίνες του φούρνου μας με αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε σουσάμι σε ένα μεγάλο πιάτο,όχι όλο μαζί,θα κυλάμε τα κουλουράκια και όταν τελειώνει θα ξαναπροσθέτουμε .Προθερμένουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα. Πλάθουμε κορδόνια στο πάχος του δαχτύλου μας τα κυλάμε στο σουσάμι και ενώνουμε τις άκρες ,πιέζοντας λίγο για να κολλήσουν.Τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα με μικρή απόσταση μεταξύ τους .Ψήνουμε στο δεύτερο ράφι του φούρνου για 30 λεπτά ,μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.Βγάζοντας τα από το φούρνο τα βάζουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν.
1 Κιλό Αλεύρι
2 1/2 Φλιτζάνια Λάδι
2 Φλιτζάνια Ζάχαρη
1/2 Φλιτζάνι Κανελόζουμο (Βράζουμε 2 ξύλα κανέλας με ένα φλιτζάνι νερό για 5 λεπτά )
1/2 Φλιτζάνι χυμό Πορτοκαλιού
Από 1/2 Λεμόνι το χυμό
1/4 του Φλιτζανιού Τσίπουρο ή Κονιάκ ή Τσικουδιά
2 Κουταλάκια του γλυκού Μπέικιν
80 γρ. Σταφίδες Μαύρες
1 Κουταλάκι του γλυκού Σόδα
2 φλιτζάνια Σουσάμι για την επικάλυψη των κουλουριών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη 5 λεπτά στο μίξερ, να λιώσει η ζάχαρη,κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν,ρίχνουμε και τις σταφίδες και ανακατεύουμε να πάνε παντού. Διαλύουμε τη σόδα στους χυμούς και τη ρίχνουμε στο λάδι ,προσθέτουμε το κανελόζουμο ,και το τσίπουρο .Κάνουμε μια λακκούβα στο αλεύρι και ρίχνουμε τα υγρά,ανακατεύουμε με ένα κουτάλι παίρνοντας αλεύρι μέχρι να ενσωματωθούν .Όταν δεν ανακατεύετε πια με το κουτάλι ,ζυμώνουμε απαλά με το χέρι μας.Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και λαδερή ,δεν θέλει πολύ ζύμωμα .Κάνουμε ένα κορδόνι και αν δεν διαλύετε, το ζυμάρι μας είναι έτοιμο ,αν διαλύετε προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.Προσοχή ,όχι πολύ .