Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΚΡΑΣΑΤΟ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ

                                           ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

                                             
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕ 5 ΜΕΡΙΔΕΣ


1 Κοτόπουλο  κομμένο σε μερίδες
4 Ντομάτες  τριμμένες στο τρίφτη
1 Κρεμμύδι  μέτριο  ψιλοκομμένο
2 Σκελίδες σκόρδο τριμμένες στο ψιλό του τρίφτη
1 Φλιτζάνι κρασί άσπρο
Κανέλα, Μοσχοκάρυδο,από μία πρέζα
1 Κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 Πιπεράκι καυτερό ψιλοκομμένο ή μισό κουταλάκι του τσαγιού μπούκοβο
Αλάτι,Πιπέρι
1/4 του φλιτζανιού Λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το λάδι και βάζουμε το κοτόπουλο στη κατσαρόλα να τηγανιστεί σε μέτρια φωτιά.Το ροδοκοκκινίζουμε από όλες τις πλευρές καλά.Κατά την διάρκεια του τηγανίσματος ,κουνάμε την κατσαρόλα για να μην κολλήσει .Ρίχνουμε και το κρεμμύδι να μαραθεί λίγο και σβήνουμε με το κρασί.Αφήνουμε να εξατμιστεί κατά το ήμισυ και ρίχνουμε τη ντομάτα ,το σκόρδο και όλα τα υπόλοιπα υλικά.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε χωρίς να ρίξουμε νερό.Στο μισάωρο προσθέτουμε ένα φλιτζάνι βρασμένο νερό για να μην χάσει το βρασμό του.Θα χρειαστεί περίπου μία ώρα και δέκα λεπτά.Κατά τη διάρκεια του βρασίματος ελέγχουμε ανά τέταρτο ,αν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό,πάντα ζεστό.
 Το σερβίρουμε με ρύζι βρασμένο σε αλατισμένο νερό .Το βράζουμε για δεκαπέντε λεπτά και αφού το σουρώσουμε, του ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο και το ανακατεύουμε .
Μπορείτε να το σερβίρετε και με μακαρόνια ή πατάτες τηγανητές.Περί ορέξεως .............................

ΝΤΟΝΑΤΣ ΤΑ ΤΕΛΕΙΑ

                                                      ΝΤΟΝΑΤΣ
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          ΥΛΙΚΑ                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         300 γρ . Γάλα        
100 γρ . Ζάχαρη
30  γρ .  Μαγιά νωπή
100 γρ . Βούτυρο
650 γρ . Αλεύρι  σκληρό
4            Κρόκους

ΓΚΑΝΑΖ

200 γρ . Κουβερτούρα
200 γρ . Κρέμα  γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη .Το γάλα δεν πρέπει να κάψει ,πρέπει να είναι χλιαρό.
Ανακατεύουμε τη μαγιά με λίγο αλεύρι και το μισό γάλα ,να γίνει χυλός.Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει 45 λεπτά.
 

Λιώνουμε το βούτυρο ,να είναι χλιαρό.Ανακατεύουμε το αλεύρι με το υπόλοιπο γάλα ,το βούτυρο ,το μείγμα της μαγιάς ,τους κρόκους.Το ανακατεύουμε απαλά με το χέρι μέχρι να γίνει μια πολύ μαλακιά ζύμη ,δεν θέλει ζύμωμα.Τη βάζουμε στη λεκάνη που έχουμε αλείψει με λίγο λάδι για να μην κολλήσει ,την σκεπάζουμε με την μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει 45 λεπτά. 
Ανοίγουμε με τον πλάστη σε χονδρό φύλλο (στο πάχος του δάχτυλου μας),κόβουμε σχήματα,με κούπ -πατ ,ότι σχήμα μας αρέσει ,αν δεν έχουμε κούπ-πατ μπορούμε να κόψουμε με ένα μεγάλο φλυτζάνι ή ποτήρι.Τα αφήνουμε να φουσκώσουν άλλα 45 με 50 λεπτά.


Τα τηγανίζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία 3 λεπτά γυρνώντας .Τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να κρυώσουν.Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει μια βράση ,κατεβάζουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα.Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να διαλυθεί η σοκολάτα.
Τώρα το γαρνίρισμα είναι θέμα γούστου,Εγώ έβαλα σε ένα κορνέ γκανάζ ,τρύπησα με ένα μαχαίρι λεπτό από πίσω τα ντόνατς και άλλα τα γέμισα με γκανάζ και άλλα με μαρμελάδα .Σε αυτά που γέμισα με γκανάζ τους έβαλα και από πάνω και σε αυτά που έβαλα μαρμελάδα τους έριξα άχνη,σε άλλα έριξα ζάχαρη και κανέλα χωρίς να τα γεμίσω.Περί ορέξεως.........