ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕ 5 ΜΕΡΙΔΕΣ
1 Κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
4 Ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη
1 Κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
2 Σκελίδες σκόρδο τριμμένες στο ψιλό του τρίφτη
1 Φλιτζάνι κρασί άσπρο
Κανέλα, Μοσχοκάρυδο,από μία πρέζα
1 Κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 Πιπεράκι καυτερό ψιλοκομμένο ή μισό κουταλάκι του τσαγιού μπούκοβο
Αλάτι,Πιπέρι
1/4 του φλιτζανιού Λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το λάδι και βάζουμε το κοτόπουλο στη κατσαρόλα να τηγανιστεί σε μέτρια φωτιά.Το ροδοκοκκινίζουμε από όλες τις πλευρές καλά.Κατά την διάρκεια του τηγανίσματος ,κουνάμε την κατσαρόλα για να μην κολλήσει .Ρίχνουμε και το κρεμμύδι να μαραθεί λίγο και σβήνουμε με το κρασί.Αφήνουμε να εξατμιστεί κατά το ήμισυ και ρίχνουμε τη ντομάτα ,το σκόρδο και όλα τα υπόλοιπα υλικά.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε χωρίς να ρίξουμε νερό.Στο μισάωρο προσθέτουμε ένα φλιτζάνι βρασμένο νερό για να μην χάσει το βρασμό του.Θα χρειαστεί περίπου μία ώρα και δέκα λεπτά.Κατά τη διάρκεια του βρασίματος ελέγχουμε ανά τέταρτο ,αν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό,πάντα ζεστό.
Το σερβίρουμε με ρύζι βρασμένο σε αλατισμένο νερό .Το βράζουμε για δεκαπέντε λεπτά και αφού το σουρώσουμε, του ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο και το ανακατεύουμε .
Μπορείτε να το σερβίρετε και με μακαρόνια ή πατάτες τηγανητές.Περί ορέξεως .............................
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕ 5 ΜΕΡΙΔΕΣ
1 Κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
4 Ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη
1 Κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
2 Σκελίδες σκόρδο τριμμένες στο ψιλό του τρίφτη
1 Φλιτζάνι κρασί άσπρο
Κανέλα, Μοσχοκάρυδο,από μία πρέζα
1 Κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 Πιπεράκι καυτερό ψιλοκομμένο ή μισό κουταλάκι του τσαγιού μπούκοβο
Αλάτι,Πιπέρι
1/4 του φλιτζανιού Λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το λάδι και βάζουμε το κοτόπουλο στη κατσαρόλα να τηγανιστεί σε μέτρια φωτιά.Το ροδοκοκκινίζουμε από όλες τις πλευρές καλά.Κατά την διάρκεια του τηγανίσματος ,κουνάμε την κατσαρόλα για να μην κολλήσει .Ρίχνουμε και το κρεμμύδι να μαραθεί λίγο και σβήνουμε με το κρασί.Αφήνουμε να εξατμιστεί κατά το ήμισυ και ρίχνουμε τη ντομάτα ,το σκόρδο και όλα τα υπόλοιπα υλικά.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε χωρίς να ρίξουμε νερό.Στο μισάωρο προσθέτουμε ένα φλιτζάνι βρασμένο νερό για να μην χάσει το βρασμό του.Θα χρειαστεί περίπου μία ώρα και δέκα λεπτά.Κατά τη διάρκεια του βρασίματος ελέγχουμε ανά τέταρτο ,αν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό,πάντα ζεστό.
Το σερβίρουμε με ρύζι βρασμένο σε αλατισμένο νερό .Το βράζουμε για δεκαπέντε λεπτά και αφού το σουρώσουμε, του ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο και το ανακατεύουμε .
Μπορείτε να το σερβίρετε και με μακαρόνια ή πατάτες τηγανητές.Περί ορέξεως .............................
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου