ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ
ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 Φλιτζάνι Λάδι
1 Φακελάκι Μαγιά ξερή
1 Κουταλάκι του γλυκού Κανέλα
1/2 Κουταλάκι Γαρίφαλο
1/2 Κουταλάκι Κύμινο
1/2 Κουταλάκι Μοσχοκάρυδο
1 1/2 Ποτήρι Νερό χλιαρό
1 1/2 Κουταλάκι Αλάτι
1 1/2 Φλιτζάνι Σουσάμι και 1 κουταλάκι Μαυροσούσαμο, για την επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το σουσάμι σε μπόλικο νερό για 10 λεπτά. Το σουρώνουμε, το ξεπλένουμε με νερό, το ξανασουρώνουμε ,προσθέτουμε το μαυροσούσαμο και το ανακατεύουμε.
Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι ,τα μπαχαρικά,τη μαγιά και τα ανακατεύουμε. Κάνουμε μία λακκούβα στη μέση , βάζουμε το λάδι και το ένα ποτήρι χλιαρό νερό έχοντας διαλύσει μέσα το αλάτι.Αρχίζουμε να το ανακατεύουμε παίρνοντας λίγο-λίγο αλεύρι ,προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό λίγο-λίγο ζυμώνοντας, όσο πάρει μέχρι να έχουμε ζύμη μαλακιά .Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει.Βάζουμε στις λαμαρίνες του φούρνου αντικολλητικό χαρτί.
Παίρνουμε κομμάτι ζύμης και φτιάχνουμε κορδόνια 20 εκατοστών μάκρος και το πάχος όσο το δάχτυλο σας. Βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο το νωπό σουσάμι και κυλάμε μέσα τα κορδόνια Αραδιάζουμε στις λαμαρίνες και τα αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώσουν.
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε 30 λεπτά στις αντιστάσεις και άλλα 10 λεπτά στον αέρα στους 180 βαθμούς.
Βάλτε τα κριτσίνια πάνω στη σχάρα του φούρνου να κρυώσουν.
Αν θέλετε μπορείτε να τα φτιάξετε και στρογγυλά .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου