Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ [ ΕΥΚΟΛΟ ]

                                               ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ



ΥΛΙΚΑ

7  Γαρίδες μεγάλες
2 Κουταλιές της σούπας Κέτσαπ
2 Κουταλιές της σούπας Μουστάρδα
1 Πιπεράκι καυτερό ψιλοκομμένο  ή μισό κουταλάκι μπούκοβο
Χυμό από μισό Λεμόνι
1 Ποτηράκι  του κρασιού, Κρασί άσπρο
1 Σκελίδα Σκόρδο ,κομμένη σε φετούλες
1 Ποτήρι Νερό ,ζεστό
Αλάτι ,Πιπέρι
Λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τις γαρίδες και με μία οδοντογλυφίδα  τους αφαιρούμε το εντεράκι .

Βάζουμε στη φωτιά, ένα βαθύ τηγάνι  με το λάδι,τη κέτσαπ, το σκόρδο ,το πιπεράκι ,τη μουστάρδα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν .

Προσθέτουμε τις γαρίδες ,τις αφήνουμε 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά και τις γυρνάμε και από την άλλη για 2 λεπτά ακόμη .Τις σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το λεμόνι ,το νερό ,αλάτι ,πιπέρι.
Τις αφήνουμε να βράσουν πάντα σε μέτρια φωτιά ,μέχρι να δέσει η σάλτσα,χωρίς καπάκι.
Θα χρειαστεί περίπου 10 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου