ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ
ΥΛΙΚΑ
7 Γαρίδες μεγάλες
2 Κουταλιές της σούπας Κέτσαπ
2 Κουταλιές της σούπας Μουστάρδα
1 Πιπεράκι καυτερό ψιλοκομμένο ή μισό κουταλάκι μπούκοβο
Χυμό από μισό Λεμόνι
1 Ποτηράκι του κρασιού, Κρασί άσπρο
1 Σκελίδα Σκόρδο ,κομμένη σε φετούλες
1 Ποτήρι Νερό ,ζεστό
Αλάτι ,Πιπέρι
Λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις γαρίδες και με μία οδοντογλυφίδα τους αφαιρούμε το εντεράκι .
ΥΛΙΚΑ
7 Γαρίδες μεγάλες
2 Κουταλιές της σούπας Κέτσαπ
2 Κουταλιές της σούπας Μουστάρδα
1 Πιπεράκι καυτερό ψιλοκομμένο ή μισό κουταλάκι μπούκοβο
Χυμό από μισό Λεμόνι
1 Ποτηράκι του κρασιού, Κρασί άσπρο
1 Σκελίδα Σκόρδο ,κομμένη σε φετούλες
1 Ποτήρι Νερό ,ζεστό
Αλάτι ,Πιπέρι
Λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις γαρίδες και με μία οδοντογλυφίδα τους αφαιρούμε το εντεράκι .
Βάζουμε στη φωτιά, ένα βαθύ τηγάνι με το λάδι,τη κέτσαπ, το σκόρδο ,το πιπεράκι ,τη μουστάρδα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν .
Προσθέτουμε τις γαρίδες ,τις αφήνουμε 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά και τις γυρνάμε και από την άλλη για 2 λεπτά ακόμη .Τις σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το λεμόνι ,το νερό ,αλάτι ,πιπέρι.
Τις αφήνουμε να βράσουν πάντα σε μέτρια φωτιά ,μέχρι να δέσει η σάλτσα,χωρίς καπάκι.
Θα χρειαστεί περίπου 10 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου