ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ
ΥΛΙΚΑ
1 Λάχανο μικρό ή 1/2 μεγάλο,χονδροκομμένο
80 γρ. ρύζι
1 Μεγάλο Κρεμμύδι ξερό, τριμμένο στο τρίφτη
4 Κρεμμυδάκια φρέσκα,μέτρια κομμένα
4 Κουταλιές της σούπας , Μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 Κουταλιές της σούπας ,Άνηθο ψιλοκομμένο
1 Σκελίδα Σκόρδο ,τριμμένη στο ψιλό του τρίφτη
1 Κύβο κοτόπουλου,διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
1/2 Φλιτζάνι Λάδι
Αλάτι,Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το ρύζι 3-4 νερά,να βγάλει το πολύ άμυλο. Ζεσταίνουμε το λάδι και σε μέτρια φωτιά μαραίνουμε πρώτα τα κρεμμύδια για 3 λεπτά, κατόπιν ρίχνουμε το ρύζι , ανακατεύουμε 2-3 φορές και ρίχνουμε το λάχανο,και τα μυρωδικά .Τα μαραίνουμε 3-4 λεπτά ανακατεύοντας και προσθέτουμε το σκόρδο,το κύβο,2 φλιτζάνια ζεστό νερό,αλάτι,πιπέρι.Βράζουμε για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας ,ελέγχοντας ενδιάμεσα αν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό και για να ανακατέψουμε το φαγητό.Δοκιμάζουμε στα 30 λεπτά αν έβρασε και το αλάτι.
ΥΛΙΚΑ
1 Λάχανο μικρό ή 1/2 μεγάλο,χονδροκομμένο
80 γρ. ρύζι
1 Μεγάλο Κρεμμύδι ξερό, τριμμένο στο τρίφτη
4 Κρεμμυδάκια φρέσκα,μέτρια κομμένα
4 Κουταλιές της σούπας , Μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 Κουταλιές της σούπας ,Άνηθο ψιλοκομμένο
1 Σκελίδα Σκόρδο ,τριμμένη στο ψιλό του τρίφτη
1 Κύβο κοτόπουλου,διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
1/2 Φλιτζάνι Λάδι
Αλάτι,Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το ρύζι 3-4 νερά,να βγάλει το πολύ άμυλο. Ζεσταίνουμε το λάδι και σε μέτρια φωτιά μαραίνουμε πρώτα τα κρεμμύδια για 3 λεπτά, κατόπιν ρίχνουμε το ρύζι , ανακατεύουμε 2-3 φορές και ρίχνουμε το λάχανο,και τα μυρωδικά .Τα μαραίνουμε 3-4 λεπτά ανακατεύοντας και προσθέτουμε το σκόρδο,το κύβο,2 φλιτζάνια ζεστό νερό,αλάτι,πιπέρι.Βράζουμε για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας ,ελέγχοντας ενδιάμεσα αν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό και για να ανακατέψουμε το φαγητό.Δοκιμάζουμε στα 30 λεπτά αν έβρασε και το αλάτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου