ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ
ΥΛΙΚΑ
Καλαμαράκια
Αλεύρι
Λάδι Φυτικό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια από τα εντόσθια τους ,τα κόβουμε με ένα ψαλίδι σε ροδέλες ,φάρδους 2 δαχτύλων .Τα αλατίζουμε.Τα αλευρώνουμε καλά μέσα σε ένα βαθύ πιάτο και βάζοντας λίγα -λίγα μέσα στις δύο χούφτες μας, τα τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι .Τα βάζουμε απλωμένα πάνω σε ένα χαρτί ή πιατέλα.Ζεσταίνουμε το λάδι σε πολύ δυνατή φωτιά και ρίχνουμε ,λίγα -λίγα τα καλαμαράκια για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού.Τα ανακατεύουμε με τρυπητή κουτάλα 2-3 φορές μέχρι να ροδοκοκκινήσουν και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Το μυστικό για να γίνουν τα καλαμαράκια αφράτα είναι το πολύ καυτό λάδι .Θα πρέπει να τα τηγανίσουμε σε κατσαρολάκι για να είναι μπόλικο το λάδι.
ΥΛΙΚΑ
Καλαμαράκια
Αλεύρι
Λάδι Φυτικό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια από τα εντόσθια τους ,τα κόβουμε με ένα ψαλίδι σε ροδέλες ,φάρδους 2 δαχτύλων .Τα αλατίζουμε.Τα αλευρώνουμε καλά μέσα σε ένα βαθύ πιάτο και βάζοντας λίγα -λίγα μέσα στις δύο χούφτες μας, τα τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι .Τα βάζουμε απλωμένα πάνω σε ένα χαρτί ή πιατέλα.Ζεσταίνουμε το λάδι σε πολύ δυνατή φωτιά και ρίχνουμε ,λίγα -λίγα τα καλαμαράκια για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού.Τα ανακατεύουμε με τρυπητή κουτάλα 2-3 φορές μέχρι να ροδοκοκκινήσουν και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Το μυστικό για να γίνουν τα καλαμαράκια αφράτα είναι το πολύ καυτό λάδι .Θα πρέπει να τα τηγανίσουμε σε κατσαρολάκι για να είναι μπόλικο το λάδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου