ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΛΑΦΙ
ΥΛΙΚΑ για 2 με 3 άτομα
2-3 Ρολά μικρά Κοτόπουλου
2 Σκελίδες Σκόρδο σπασμένες
1/2 Φλιτζάνι Κρασί άσπρο
Λάδι
Αλάτι,Πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας Κορνφλάουρ
ΠΙΛΑΦΙ
250γρ Ρύζι για πιλάφι ή Καρολίνα
Διάφορα κατεψυγμένα λαχανικά ή φρέσκα (αρακά,φασολάκια κομμένα σε μικρότερα κομμάτια, καρότο τριμμένο στο χονδρό του τρίφτη ή ότι άλλο σας αρέσει)
Μπόλικο αλατισμένο Νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το λάδι στη κατσαρόλα ,σε μέτρια φωτιά βάζουμε τα ρολά και τα σοτάρουμε από όλες τις πλευρές ,να πάρουν ρόδινο χρώμα παντού . Τα σβήνουμε με το κρασί ,ρίχνουμε το σκόρδο ,ένα ποτήρι ζεστό νερό,αλάτι ,πιπέρι.Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά περίπου μία ώρα .Κατά διαστήματα ελέγχουμε το νερό και όταν χρειάζεται προσθέτουμε.Για να δούμε αν έχουν βράσει ,τρυπάμε με ένα πιρούνι ,αν το πιρούνι βγαίνει εύκολα είναι έτοιμα . Αφού βράσουν τα βγάζουμε από τη σάλτσα και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με αλουμινόχαρτο .Τους βγάζουμε το φιλέ που είναι δεμένα. Τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου, γυρνώντας τα και από την άλλη να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα Αφαιρούμε το σκόρδο από τη σάλτσα.
Διαλύουμε το κορνφλάουρ σε λίγο κρύο νερό το ρίχνουμε στη σάλτσα και βράζουμε λίγο μέχρι να δέσει.
Βράζουμε 20 λεπτά το ρύζι μαζί με τα λαχανικά εκτός από τον αρακά ,αυτόν θα τον βάλουμε 10 λεπτά πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά.Σουρώνουμε το ρύζι ,το βάζουμε στη κατσαρόλα και του ρίχνουμε λίγο λάδι ,ανακατεύουμε .
Αν δεν βρείτε μικρά ρολά κοτόπουλου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερα ,αυξάνοντας το χρόνο βρασμού .
Περιχύνουμε μόνο το ρύζι με τη σάλτσα .
ΥΛΙΚΑ για 2 με 3 άτομα
2-3 Ρολά μικρά Κοτόπουλου
2 Σκελίδες Σκόρδο σπασμένες
1/2 Φλιτζάνι Κρασί άσπρο
Λάδι
Αλάτι,Πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας Κορνφλάουρ
ΠΙΛΑΦΙ
250γρ Ρύζι για πιλάφι ή Καρολίνα
Διάφορα κατεψυγμένα λαχανικά ή φρέσκα (αρακά,φασολάκια κομμένα σε μικρότερα κομμάτια, καρότο τριμμένο στο χονδρό του τρίφτη ή ότι άλλο σας αρέσει)
Μπόλικο αλατισμένο Νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το λάδι στη κατσαρόλα ,σε μέτρια φωτιά βάζουμε τα ρολά και τα σοτάρουμε από όλες τις πλευρές ,να πάρουν ρόδινο χρώμα παντού . Τα σβήνουμε με το κρασί ,ρίχνουμε το σκόρδο ,ένα ποτήρι ζεστό νερό,αλάτι ,πιπέρι.Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά περίπου μία ώρα .Κατά διαστήματα ελέγχουμε το νερό και όταν χρειάζεται προσθέτουμε.Για να δούμε αν έχουν βράσει ,τρυπάμε με ένα πιρούνι ,αν το πιρούνι βγαίνει εύκολα είναι έτοιμα . Αφού βράσουν τα βγάζουμε από τη σάλτσα και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με αλουμινόχαρτο .Τους βγάζουμε το φιλέ που είναι δεμένα. Τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου, γυρνώντας τα και από την άλλη να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα Αφαιρούμε το σκόρδο από τη σάλτσα.
Διαλύουμε το κορνφλάουρ σε λίγο κρύο νερό το ρίχνουμε στη σάλτσα και βράζουμε λίγο μέχρι να δέσει.
Βράζουμε 20 λεπτά το ρύζι μαζί με τα λαχανικά εκτός από τον αρακά ,αυτόν θα τον βάλουμε 10 λεπτά πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά.Σουρώνουμε το ρύζι ,το βάζουμε στη κατσαρόλα και του ρίχνουμε λίγο λάδι ,ανακατεύουμε .
Αν δεν βρείτε μικρά ρολά κοτόπουλου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερα ,αυξάνοντας το χρόνο βρασμού .
Περιχύνουμε μόνο το ρύζι με τη σάλτσα .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου