ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ
Πλένουμε το χταπόδι ,περνάμε σε κάθε πλοκάμι ένα καλαμάκι από αυτά που χρησιμοποιούμε για τα σουβλάκια ,με φορά από το χονδρό μέρος πρός το λεπτό.Το κάνουμε αυτό για να μην κατσαρώσουν τα πλοκάμια .
Πλένουμε το χταπόδι ,περνάμε σε κάθε πλοκάμι ένα καλαμάκι από αυτά που χρησιμοποιούμε για τα σουβλάκια ,με φορά από το χονδρό μέρος πρός το λεπτό.Το κάνουμε αυτό για να μην κατσαρώσουν τα πλοκάμια .
Το κάνουμε πακέτο μέσα σε αλουμινόχαρτο κλεισμένο καλά για να μην χάσει τα ζουμιά του .Το βάζουμε σε ένα ταψάκι και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα .
Όταν τελειώσει το ψήσιμο το ανοίγουμε προσεκτικά γιατί μέσα θα έχει μπόλικο ζουμί.
Έχουμε δύο τρόπους να το σερβίρουμε .Το κόβουμε φετούλες και προσθέτουμε λάδι,ρίγανη λεμόνι και αλάτι,με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να το κρατήσουμε στο ψυγείο αρκετές μέρες. 2)Το βάζουμε σε ένα καθαρό αλουμινόχαρτο ,το λαδώνουμε λίγο το αλατίζουμε και το βάζουμε στο γκριλ ,10 λεπτά από τη μια και 10 από την άλλη .Του ρίχνουμε χυμό λεμονιού και αλάτι .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου