ΓΑΥΡΟΣ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ
ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό Γαύρο
1 Κουταλάκι Ρίγανη
Μισό κουταλάκι Μπούκοβο
Μισό φλιτζάνι Λάδι
Μισό φλιτζάνι Νερό ζεστό
Αλάτι-Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το γαύρο βγάζοντας και τα κεφάλια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Τον βάζουμε στο ταψί ,ρίχνουμε το λάδι πρώτα και τον ανακατεύουμε με τα χέρια να λαδωθεί καλά, για να σταθούν τα μυρωδικά και το αλάτι πάνω .Ρίχνουμε τα μυρωδικά ,αλάτι .πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά.Ρίχνουμε το νερό στις άκρες του ταψιού για να μην πέσει πάνω στα ψάρια. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο ρίγανη ακόμη ,βάζουμε στο φούρνο στο μεσαίο ράφι και ψήνουμε 40 λεπτά.
ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό Γαύρο
1 Κουταλάκι Ρίγανη
Μισό κουταλάκι Μπούκοβο
Μισό φλιτζάνι Λάδι
Μισό φλιτζάνι Νερό ζεστό
Αλάτι-Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το γαύρο βγάζοντας και τα κεφάλια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Τον βάζουμε στο ταψί ,ρίχνουμε το λάδι πρώτα και τον ανακατεύουμε με τα χέρια να λαδωθεί καλά, για να σταθούν τα μυρωδικά και το αλάτι πάνω .Ρίχνουμε τα μυρωδικά ,αλάτι .πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά.Ρίχνουμε το νερό στις άκρες του ταψιού για να μην πέσει πάνω στα ψάρια. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο ρίγανη ακόμη ,βάζουμε στο φούρνο στο μεσαίο ράφι και ψήνουμε 40 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου