Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΠΙΛΑΦΙ

                                                      ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΡΑΣΑΤΟ


ΥΛΙΚΑ

1 Χταπόδι 
1 Κρεμμύδι ξερό τριμμένο στο τρίφτη
2 Ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη
2 Σκελίδες Σκόρδο τριμμένες στο ψιλό του τρίφτη
1 Πιπεράκι καυτερό 
1 Πρέζα Κανέλα 
1/2 φλιτζάνι Κρασί άσπρο
Αλάτι,Πιπέρι
1/2 φλιτζάνι Λάδι

 ΠΙΛΑΦΙ  για  3 άτομα 
250 γρ. Ρύζι για πιλάφι 
μπόλικο αλατισμένο νερό
λίγο Λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε το χταπόδι ,καθαρίζουμε τη κουκούλα του και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.

Μαραίνουμε  το κρεμμύδι μαζί με το πιπεράκι ψιλοκομμένο σε μέτρια φωτιά,3-4 λεπτά,δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το χταπόδι.Το τσιγαρίζουμε 4 λεπτά ανακατεύοντας και ρίχνουμε το κρασί.Το αφήνουμε να εξατμισθεί κατά το ήμισυ και ρίχνουμε τη ντομάτα,κανέλα,σκόρδο ,αλάτι,πιπέρι.Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας χωρίς να προσθέσουμε νερό,χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 3 ή 4 και σιγοβράζουμε για 50 λεπτά.Στο ενδιάμεσο ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε νερό,αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο.Δοκιμάζουμε τη σάλτσα για  το αλάτι .
Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό 250 γρ, ρύζι για 15 λεπτά .Το σουρώνουμε ,το βάζουμε στη κατσαρόλα ξανά και του ρίχνουμε λίγο λάδι ,ανακατεύουμε . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου