ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
ΥΛΙΚΑ για 3 άτομα
9 Γαρίδες Νούμερο 3 ή 4 ,υπολογίστε 3 γαρίδες το άτομο
1/2 κιλό Ταλιατέλες
2 Ντομάτες μεγάλες ,τριμμένες στο τρίφτη
1 Κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
1/2 φλιτζάνι Κρασί λευκό
2 Σκελίδες Σκόρδο τριμμένες στο ψιλό του τρίφτη
Μία πρέζα Μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι μπούκοβο αν μας αρέσει πικάντικη
1/4 του φλιτζανιού Λάδι
Αλάτι,Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ για 3 άτομα
9 Γαρίδες Νούμερο 3 ή 4 ,υπολογίστε 3 γαρίδες το άτομο
1/2 κιλό Ταλιατέλες
2 Ντομάτες μεγάλες ,τριμμένες στο τρίφτη
1 Κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
1/2 φλιτζάνι Κρασί λευκό
2 Σκελίδες Σκόρδο τριμμένες στο ψιλό του τρίφτη
Μία πρέζα Μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι μπούκοβο αν μας αρέσει πικάντικη
1/4 του φλιτζανιού Λάδι
Αλάτι,Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις γαρίδες και καθαρίζουμε το εντεράκι με μιά οδοντογλυφίδα .
Ζεσταίνουμε το λάδι και μαραίνουμε το κρεμμύδι μαζί με το μπούκοβο ,προσθέτουμε τις γαρίδες ,τις αφήνουμε λίγο από τη μία πλευρά και τις γυρνάμε και από την άλλη ,ίσα να κοκκινίσουν. Τις σβήνουμε με το κρασί .Αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμισθεί και αφαιρούμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο , ρίχνουμε τη ντομάτα ,το σκόρδο ,μοσχοκάρυδο,αλάτι,πιπέρι. Κλίνουμε με το καπάκι και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.Βάζουμε και τις γαρίδες και βράζουμε για 10 λεπτά ακόμη ,αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό.Οι γαρίδες δεν θέλουν πολύ βράσιμο ,αλλιώς γίνονται στεγνές .Βράζουμε τις ταλιατέλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 9 με 10 λεπτά το πολύ, τις σουρώνουμε, ρίχνουμε στη ζεστή κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε μέσα τις ταλιατέλες, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου