ΧΟΡΤΌΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ για 34αρι ταψί
1/2 κιλό Σέσκουλα
1/2 κιλό Αντίδια
1/2 ματσάκι Μάραθο,μέτρια κομμένο
1/2 ματσάκι Άνηθο,μέτρια κομμένο
2 Πράσα ,το άσπρο μέρος,ψιλοκομμένο
1 ματσάκι Κρεμμυδάκια φρέσκα,μέτρια κομμένα
2 Αυγά,ελαφρά χτυπημένα
150 γρ, Φέτα,σπασμένη με τα δάχτυλα μας
1/4 του φλιτζανιού Λάδι,για τη γέμιση
1/2 φλιτζάνι Λάδι ,για το άλειμμα των φύλων και του ταψιού
Αλάτι ,Πιπέρι
1 Πακέτο Φύλλο Κρούστας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα χόρτα,αφαιρώντας και τα χονδρά κοτσάνια,τα πλένουμε και τα χοντροκόβουμε σε μια λεκάνη.Βράζουμε νερό και το ρίχνουμε στα χόρτα ,τα αφήνουμε 10 λεπτά για να μαραθούν.
ΥΛΙΚΑ για 34αρι ταψί
1/2 κιλό Σέσκουλα
1/2 κιλό Αντίδια
1/2 ματσάκι Μάραθο,μέτρια κομμένο
1/2 ματσάκι Άνηθο,μέτρια κομμένο
2 Πράσα ,το άσπρο μέρος,ψιλοκομμένο
1 ματσάκι Κρεμμυδάκια φρέσκα,μέτρια κομμένα
2 Αυγά,ελαφρά χτυπημένα
150 γρ, Φέτα,σπασμένη με τα δάχτυλα μας
1/4 του φλιτζανιού Λάδι,για τη γέμιση
1/2 φλιτζάνι Λάδι ,για το άλειμμα των φύλων και του ταψιού
Αλάτι ,Πιπέρι
1 Πακέτο Φύλλο Κρούστας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα χόρτα,αφαιρώντας και τα χονδρά κοτσάνια,τα πλένουμε και τα χοντροκόβουμε σε μια λεκάνη.Βράζουμε νερό και το ρίχνουμε στα χόρτα ,τα αφήνουμε 10 λεπτά για να μαραθούν.
Τα σουρώνουμε στο σουρωτήρι ,τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πατάμε με το χέρι για να φύγουν τα ζουμιά.Τα βάζουμε στη λεκάνη ,προσθέτουμε τα μυρωδικά ,τα αυγά,το λάδι,αλάτι,πιπέρι και τη φέτα,ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.
Λαδώνουμε με ένα πινέλο καλά το ταψί,στρώνουμε το πρώτο και το δεύτερο φύλλο ίσια,λαδώνοντας ενδιάμεσα ,τα επόμενα φύλλα τα στρώνουμε σουρωτά ,λαδώνοντας πάντα ενδιάμεσα .Αφού βάλουμε τα μισά φύλλα από το πακέτο βάζουμε , προσθέτουμε τη γέμιση .
Βάζουμε από πάνω ένα φύλλο σουρωτό ,λαδώνουμε και γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα,στρώνουμε πάλι σουρωτά τα υπόλοιπα φύλλα ,εκτός από το τελευταίο .Λαδώνουμε την επιφάνεια ,γυρνάμε τις άκρες των φύλλων διπλώνοντας τες σαν στεφανάκι και σπρώχνοντας με το πινέλο προς τα κάτω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου