Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΛΕΜΟΝΟΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ

                                    ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΛΕΜΟΝΟΚΡΑΣΑΤΟ  


                
ΥΛΙΚΑ

1 Κοτόπουλο,κομμένο σε μερίδες
1 Μεγάλο Κρεμμύδι ,τριμμένο στο τρίφτη
2 Σκελίδες Σκόρδο,τριμμένες στο ψιλό του τρίφτη
1/4 του φλιτζανιού Λάδι
1 φλιτζάνι Κρασί άσπρο
Το χυμό από 1/2 Λεμόνι (αν σας αρέσει πιο λεμονάτο  βάλτε περισσότερο )
Αλάτι,Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις πατάτες,τις κόβουμε όπως μας αρέσουν ,τις βάζουμε σε ένα μπολ με
νερό και τις βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τις τηγανίσουμε. Το λάδι που θα τις τηγανίσουμε πρέπει να έχει κάψει πολύ καλά πριν τις ρίξουμε μέσα .Με αυτόν τον τρόπο έχουμε τραγανές πατάτες.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά,βάζουμε τις μερίδες του κοτόπουλου και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο.Κοκκινίζουμε το κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές ,γυρνώντας το με ένα κουτάλι για να μην το τρυπήσουμε και χάσει τα ζουμιά του.Το βγάζουμε σε ένα πιάτο και ρίχνουμε στη κατσαρόλα το κρεμμύδι να μαραθεί χωρίς να μαυρίσει .Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στη κατσαρόλα και σβήνουμε με το λεμόνι.βράζουμε  ένα λεπτό και ρίχνουμε το κρασί ,το σκόρδο,
αλάτι,πιπέρι.Το αφήνουμε να βράσει 20 λεπτά με το κρασί σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε ζεστό νερό ,να το μισο καλύψει , γυρνάμε τα κομμάτια του  κοτόπουλου και από την άλλη πλευρά και βράζουμε άλλα 40 λεπτά.Στο ενδιάμεσο ελέγχουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό.Δοκιμάζουμε τη σάλτσα για το αλάτι .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου