Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

ΠΑΣΧΑΛΙΝΆ ΚΟΥΛΟΥΡΆΚΙΑ ΤΑ ΝΟΣΤΙΜΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΈΧΕΤΕ ΦΑΕΙ

                                                   ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ  ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ




ΥΛΙΚΑ

1 Κιλό Αλεύρι  για όλες τις χρήσεις και 200 γρ. για συμπλήρωμα
225 γρ. Μαργαρίνη
225 γρ. Βούτυρο Φρέσκο τύπου Κέρκυρας
450 γρ. Ζάχαρη
4 Αυγά
4 Κουταλάκια Μπέικιν  Πάουντερ
5 Βανίλιες
1 Κουταλιά της σούπας Γάλα και 1/2 κουταλάκι Αμμωνία
2 Κρόκους  διαλυμένους με 2 κουταλιές της σούπας Νερό για το άλειμμα των κουλουριών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζουμε  το  ένα κιλό αλεύρι με το μπέικιν. Χτυπάμε στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα,  το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά να αφρατέψει, ρίχνουμε ένα -ένα τα αυγά και τις βανίλιες . Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα στο ένα ,διαλύουμε την αμμωνία στο γάλα και ρίχνουμε εναλλάξ αλεύρι και γάλα ,μέχρι να τελειώσει το αλεύρι. Αφαιρούμε το μίξερ και ανακατεύουμε με το χέρι,χωρίς να ζυμώνουμε ,προσθέτουμε από τα 200 γρ, αλεύρι λίγο -λίγο ,όσο χρειαστεί μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακιά και εύπλαστη χωρίς να κολλάει στα χέρια .Για να τσεκάρετε ότι η ζύμη είναι εντάξει πάρτε ένα κομματάκι και φτιάξτε ένα κορδόνι ,εάν δεν διαλύετε είναι εντάξει, μη βάλετε παραπάνω αλεύρι  γιατί θα χαλάσει η γεύση και η υφή των κουλουριών .

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς . Στρώστε με αντικολλητικό χαρτί τις λαμαρίνες του φούρνου σας .Πλάθουμε κορδόνια στο πάχος του μικρού δαχτύλου μας και τους δίνουμε ότι σχήμα μας αρέσει ,πλεξουδίτσες  ,σαλιγκαράκια ή ότι άλλο θέλουμε .
 
Τα βάζουμε στις λαμαρίνες με απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν .Αλείφουμε με το αυγό

και ψήνουμε για 25 λεπτά στη μεσαία σκάλα του φούρνου.


Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, τα βάζουμε επάνω σε σχάρα να κρυώσουν,που από κάτω έχουμε βάλει ένα μπολ για να παίρνουν αέρα.
 Διατηρούνται για πολλές μέρες βάζοντας τα   σε γυάλινο μπολ ,σκεπασμένα με μεμβράνη .Αν και δεν πρόκειται να μείνουν  ,γίνονται ανάρπαστα .
Περιμένω τα σχόλια σας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου