Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

ΠΑΣΤΑ,ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΓΚΑΝΑΣ ΚΑΙ ΤΣΟΥΡΕΚΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗ ΠΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ

                                                      ΠΑΣΤΑ ΜΕ ΓΚΑΝΑΣ

Μετά το Πάσχα πάντα μας περισσεύουν τσουρέκια.Μπορούμε να φτιάξουμε μια πανεύκολη πάστα με βάση από τσουρέκι. 

ΥΛΙΚΑ για μια ταρτιέρα 24 ή ταψάκι.

100 γρ. Καρύδια χοντροκομμένα 
1/2  Τσουρέκι κομμένο σε φέτες
250 γρ. Κουβερτούρα Γάλακτος
250 γρ. Κρέμα Γάλακτος
Σιρόπι από γλυκό του κουταλιού ( Περγαμόντο  ή  Πορτοκάλι )
Αν δεν έχουμε σιρόπι από γλυκό του κουταλιού ,φτιάχνουμε ένα σιρόπι με 1 1/2  φλιτζάνι Ζάχαρη , 3/4 του φλιτζανιού  Νερό και τη φλούδα από ένα πορτοκάλι .Το βράζουμε 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στρώνουμε τις φέτες του τσουρεκιού στη ταρτιέρα χωρίς να αφήσουμε κενά,όπου χρειάζεται γεμίζουμε τα κενά με κομματάκια τσουρεκιού .Με ένα πινέλο ή ένα κουταλάκι σιροπιάζουμε το τσουρέκι .Ρίχνουμε από πάνω τα καρύδια.Βάζουμε τη κρέμα γάλακτος να βράσει ,μόλις πάρει βράση,   κατεβάζουμε από΄τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη κουβερτούρα ,ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά,να γίνει σαν αραιή κρέμα.Γεμίζουμε τη ταρτιέρα με τη γκανάς  ,αφήνουμε να κρυώσει .Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο  τουλάχιστον 3 με 4 ώρες.Αν τη φτιάξετε από το προηγούμενο βράδυ ακόμα καλλίτερα.   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου