Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

ΠΙΤΣΑ ΛΑΔΕΝΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

                                                ΠΙΤΣΑ  ΛΑΔΕΝΙΑ


ΥΛΙΚΑ για ταψί νούμερο  34

ΖΎΜΗ
400 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 Φακελάκι ξερή Μαγιά
1 Κουταλάκι Αλάτι
1 με 1 1/2 ποτήρι Νερό χλιαρό

ΓΕΜΙΣΗ
2 Κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες ψιλές
2 Ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1 Κουταλάκι Ρίγανη
1/2 Φλιτζάνι Λάδι
Αλάτι ,Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι με τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι .Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το ένα ποτήρι νερό έχοντας διαλύσει μέσα το αλάτι .Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις ,  παίρνοντας αλεύρι  γύρο ,γύρο από τη   λακκούβα.Αν δούμε ότι χρειάζεται νερό προσθέτουμε .Ζυμώνουμε για λίγο ,πρέπει το ζυμάρι να είναι εύπλαστο και μαλακό.Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε 1/2 ώρα .

Βάζουμε τη ντομάτα σε σουρωτήρι να στραγγίξει .
Προθερμένουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Λαδώνουμε το ταψί καλά και τα πλαϊνά με μπόλικο λάδι , από το λάδι πού έχουμε μετρήσει . Στρώνουμε το ζυμάρι στο ταψί ,ανοίγοντας το με τα χέρια, που τα έχουμε λαδώσει λίγο ,να καλύψει όλο το ταψί .Βάζουμε πρώτα τη ντομάτα ,το κρεμμύδι ,περιχύνουμε με το λάδι ,πασπαλίζουμε με τη ρίγανη ,το αλάτι και λίγο πιπέρι.Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 3/4 της ώρας στο πρώτο ράφι του φούρνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου