Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

ΚΟΥΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ, ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

                                             ΚΟΥΚΙΑ  ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

          
ΥΛΙΚΑ

1 Κιλό Κουκιά φρέσκα
4 Κρεμμυδάκια φρέσκα μέτρια κομμένα
1 Κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 Πράσο μόνο το άσπρο μέρος ψιλοκομμένο
1/2 Ματσάκι Άνηθο
1 Κύβο  Λαχανικών  ή  Κοτόπουλου
1/2 Φλιτζάνι Λάδι
1 Αυγό
Το χυμό από μισό Λεμόνι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα κουκιά όπως τα φασολάκια και τα πλένουμε .Βράζουμε στο βραστήρα νερό,βάζουμε τα κουκιά σε ένα μπολ και τους ρίχνουμε βραστό νερό,τα αφήνουμε 10 λεπτά και τα στραγγίζουμε .

Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε πρώτα τα κρεμμύδια με το πράσο να μαραθούν σε μέτρια φωτιά,κατόπιν ρίχνουμε τα κουκιά ,τα   αφήνουμε να μαραθούν και αυτά λίγο ,ρίχνουμε τον άνηθο τον κύβο διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, αλάτι ,(όχι πολύ γιατί βάλαμε τον κύβο )πιπέρι και ένα ποτήρι ζεστό νερό. Τα βράζουμε 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά ,δοκιμάζουμε αν έβρασαν ,αν όχι τα τα αφήνουμε δοκιμάζοντας ανά 5 λεπτά .Ανάλογα με το πόσο τρυφερά είναι θέλουν και   την ανάλογη ώρα. Ελέγχουμε   να μην έχουν πολλά ζουμιά αλλά ούτε να έχουν μείνει μόνο με το λάδι τους .Ελέγχουμε το αλάτι .Χτυπάμε το ασπράδι από το αυγό να αφρατέψει  και ρίχνουμε και τον κρόκο, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε σιγά ,σιγά το χυμό λεμονιού. Παίρνουμε ζουμάκι από τη κατσαρόλα και ρίχνουμε στο αυγό λίγο λίγο ανακατεύοντας ,ρίχνουμε το αυγολέμονο στη κατσαρόλα και τη κουνάμε ζωηρά να πάει παντού .  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου